Groener dan dit wordt het niet

Het wordt voor bedrijven steeds belangrijker om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het klimaat. Tegelijkertijd moeten ze hun visie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen uitbreiden. Bovendien is het potentieel van zonne-energie enorm, vooral in de commerciële sector waardoor veel bedrijven in heel Europa investeren in groene energie. De condities zijn vooral ideaal wanneer het gaat om grote dakoppervlakken van commerciële gebouwen. Dit was ook het geval voor het Nederlands bedrijf Capi Europe. Daarom heeft de fabrikant van duurzame design bloempotten niet lang geaarzeld en geïnvesteerd in een PV-systeem met een vermogen van 1,69 MW.

Voor sommige bedrijven is “Going Green” min of meer aan de orde van de dag. In het geval van Capi Europe is dit reeds te zien in de duurzame productie van zijn kwaliteitsproducten. De productie van de bloempotten, bijvoorbeeld, is 100% klimaatneutraal. Het ligt daarom des te meer voor de hand dat ook voor delen hiervan een complete PV-installatie wordt gebruikt. En met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.000.000 kWh is dit vanuit economisch oogpunt volkomen zinvol. De zonnestroom die op het dak wordt opgewekt, helpt de bedrijven te besparen op hun elektriciteitskosten en de CO2-uitstoot te verminderen.

Voor de constructie en planning van de installatie werd Capi Europe ondersteund door IBC SOLAR BV en Solar Valley. Verder zorgde onze partner SMA voor de omvormers.
Een totaal van 4.560 zonnepanelen produceert sinds maart van dit jaar ongeveer 1,5 miljoen kWh zonnestroom per jaar. Het systeem omvat het beproefde en door IBC SOLAR gepatenteerde montagesysteem, IBC AeroFix. De groene stroom dekt een groot deel van de elektriciteitsbehoeften van het bedrijf en wordt zowel voor de productie als voor de kantoren van het bedrijf gebruikt.
CO2-neutraler dan dit kun je het niet krijgen.

Plaats een reactie