Over ons

De onderneming
IBC SOLAR, een van ’s werelds grootste fotovoltaïsche specialisten, biedt totaaloplossingen voor het opwekken van elektriciteit uit zonlicht. De onderneming die is opgericht door de natuurkundige Udo Möhrstedt in 1982 in Bad Staffelstein (Duitsland) voorziet in het volledige spectrum: vanaf de eerste planningsfasen tot en met de overdracht van bedrijfsklare zonne-energiesystemen. Udo Möhrstedt staat bekend als een van de pioniers in de zonne-industrie en als CEO is hij verantwoordelijk voor het groeiende internationale concern. 

Het bedrijfssegment
IBC SOLAR heeft inmiddels fotovoltaïsche systemen geïnstalleerd met een vermogen van meer dan 4,2 GW. Het toepassingsgebied van deze systemen loopt uiteen van grote, fotovoltaïsche energiecentrales die het elektriciteitsnet van stroom voorzien en systemen die ontworpen zijn voor consumptie van stroom voor bedrijven en particulieren tot en met off-grid en lokale stroom opslag systemen. 

Onze verkoopactiviteiten
Als een fabrikantonafhankelijk systeemhuis verkoopt IBC SOLAR alle componenten die nodig zijn voor het opwekken en opslaan van zonne-energie, zoals zonnepanelen, omvormers, laadregelaars, montagesystemen, kabels, stekkers, display- en meettechnologie.
Naast het verkopen van componenten van gerenommeerde fabrikanten heeft IBC SOLAR zijn eigen productlijnen geïntroduceerd voor zonnepanelen, montagesystemen, monitoring en opslag systemen.