Grootste PV-dakinstallatie van Zweden

In de stad Borås in Zweden, is onlangs de grootste PV-dakinstallatie van het land geïnstalleerd. Het vermogen van de PV-installatie is indrukwekkend: het bedraagt vijf megawatt. Het PV project werd geïnstalleerd en  geëngineerd door onze Zweedse partner Solkompaniet. Voor de modules en het montagesysteem werden uitsluitend eigen merken van IBC SOLAR gekozen, zodat ook de 15-jarige combinatie garantie van IBC SOLAR van toepassing is.

Het grootste PV-daksysteem van Zweden is nu geïnstalleerd op de NREP Logicenters faciliteit Solskenet. De vijf-megawatt installatie is tot “Solskenet” omgedoopt en bestaat uit 15.000  zonnepanelen van ons eigen merk IBC Monosol 340. Als montagesysteem werd voor het betrouwbare IBC AeroFix gekozen, dat in oost-west richting werd geïnstalleerd. De logistieke firma, Speed Group huurt de installatie en gebruikt tevens de zonnestroom. Dit is een belangrijke stap voor de Speed Group, die zich tot doel heeft gesteld om tegen 2025 klimaatneutraal te zijn. Deze PV-installatie van vijf megawatt levert daar nu al een belangrijke bijdrage aan.

Bonus:  15 jaar combinatie garantie van IBC SOLAR

Een groot voordeel voor de systeemhuurder is de keuze aan componenten op het gebied van montage en module. Vooral bij IBC SOLAR producten is deze combinatie ideaal. Dat bewijzen wij met de 15 jaar combinatie garantie van IBC SOLAR.

Om er zeker van te zijn dat alle componenten van een PV-installatie goed presteren, worden alle producten in het SUNLAB-testlaboratorium grondig getest. En bij het eigen merk IBC vinden deze tests ook plaats in combinatie van frame en module. De combinatie garantie van 15 jaar zorgt ervoor dat eventuele problemen die zich voordoen snel en eenvoudig worden opgelost. Er is slechts één contactpersoon en garantieverlener voor de afhandeling.

Een groot voordeel, zodat het PV-systeem ook in de toekomst blijft leveren waarvoor het ontworpen is. Zo kunnen NREP Logicenters en de Speed Group bliijven zorgen voor een duurzaam milieu.

Plaats een reactie