Duurzame energie – Perfectly Organised

Steeds meer bedrijven hebben het duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Het is dan ook belangrijk dat de bedrijven het voortouw nemen om de energietransitie mogelijk te maken. Een goed bestuur gaat hand in hand met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarenboven is het potentieel van zonne-energie enorm bij commerciële bedriijven.
Voor Sunware, waar duurzaamheid in het DNA verweven zit, was het dan ook vanzelfsprekend om in een PV-installatie van 1.5 MW te investeren. Het motto van Sunware is “Perfectly Organised” waarbij wordt uit gegaan van een goed georganiseerde rustgevende woon- en werkomgeving voorzien van hun opbergoplossingen.

Perfect organiseren hebben ze zeker gedaan als het gaat om het produceren van groene energie voor hun gebouwen en processen in Tilburg en Waalwijk.
De groene stroom wordt zowel voor hun productie als voor de kantoren gebruikt. Met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 3.000.000 Kwh gezamenlijk op beide locaties zijn deze PV-installaties ook vanuit een economisch oogpunt volkomen zinvol.
Met de constructie en planning van de installatie werd Sunware ondersteund door IBC SOLAR BV en Solar Valley. In totaal leverde IBC SOLAR 4.653 zonnepanelen voor de twee installaties. Als montagesysteem werd voor het beproefde IBC AeroFix gekozen. Sunware werd tevens de allereerste zonnestroominstallatie in de Benelux met de Tauro omvormers van onze partner Fronius International. Het systeem maakt gebruik van maar liefst 8 Fronius Tauro’s van de Eco 100-3-D Basis variant.

Bij Sunware wordt voor 40% van de totale grondstofbehoefte gebruik gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Dit aandeel zal in de komende jaren groeien naar 70%. Verder zijn alle Sunware producten aan het einde van hun levensduur weer 100% recyclebaar, dus produceert Sunware nu al vrijwel volledig circulair.

Met deze zonnestroominstallaties erbij heeft Sunware zich als bedrijf helemaal verzekerd van een “perfect georganiseerde” duurzame toekomst.

 

Plaats een reactie